GolvProjektion.se

Välkommen att tillsammmans skåda framtidens platser med interaktiv golvprojektion. Rolig, lönsam & hållbar
🤩💰🌱

Golvprojektion och en startup-story om innovation & autentisk hållbarhet

Välkommen att upptäcka framtidens platser med interaktiv golvprojektion.

Vi består av en liten skara tekniknördar som råkat skapa en ganska användbar lösning för interaktiv golvprojektion. Läs mer om oss via den färggranna knappen nedan.

Roligare Upplevelser

Är interaktiv golvprojektion en roligare plats att besöka? Ja, såklart – den blir både mer välkomnande & spännande.  Våra projektorer för interaktiva golv kan både innebära ett virtuellt bollhav, personliga riktade budskap eller små animerade spel – interaktiva med en handviftning i tomma luften. Platsen känns levande. Interaktiva projektioner kan lämpa sig särskilt för butiker, hotell och platser där många besökare cirkulerar. 

Budskapseffekt

Under ett testprojekt har det visat sig att kunder både upplever en plats som tryggare men även de facto respekterat att hålla avstånd, under Covid-19-pandemin. Detta med ett varumärkeskoncept och kampanj-sidan avstand.nu.

Lönsam Konverting

Interaktiv reklam som gavelprojektion? Ja, mätningar säger att det fungerar. Tjäna pengar på att sälja fler egna produkter eller utöka en butik med ett digitalt sortiment. Med en lösning för mobila AR hologram kan ett besök bli en rolig interaktiv upplevelse riktat och anpassat till en enskild besökare, utan att en miljö eller butiksresa förorenas med reklambudskap. 

Avstånd i handling

Vi kan anpassa grafik och layout exakt så ni vill ha det med hjälp av animatörer i nätverket; inte minst har vi testat fram nästan fler än alla färger i en palett på grafik för att hålla avstånd.nu; även med animerade streckfigurer. Roligt som komplement till de vanliga klistermärkena. 

3A7C4CB3-49B3-4AFE-8BD9-B12956EBF6D5

Video-demo med interaktiv golvprojektion

Spela videoklipp

Kontakta oss

  En story om en startup & sådana där värderingar

  Vårt varför är just att skapa roligare och tryggare platser som i nutid och långsiktigt värnar om det medmänskliga mötet i samhörighet och nyfikenhet att upptäcka.

  Det hela började med att försöka göra något kul med framtidens, nutidens, teknik, att utforska nya möjligheter kring interaktion och samtidigt göra något gott för oss allihop – något hållbart, eller att åtminstone bidra så gott det går med steg framåt i denna riktning.

   Efter att ha gjort experiment med både projektorer och interaktivt ljud i massvis av ljudzoner med bl a Gröna Lund som uppdragsgivare kring halloween, och en egenutvecklad synth för musikskapande, så visade det sig att tekniken blev både väldigt innovativ och högst användbar; inte minst för en sådan där kontorsmiljö som har ‘gamified business intelligence dashboards’.

  Så kom detta med Covid-19-pandemin. Eftersom en av oss har en ung dotter med känsliga lungor och en förståelse finns för riskgrupper, som vi alla tycks kunna utgöra – utan att vi vetat om det – så blev detta ett givet fokusområde.

  När en vän anlitade en av grundarna som konsult inom futurism och kreativ konceptskapare för framtidens butik och denne stod tittandes ner i mobilen under ett studiebesök så skymtade ett slitet klistermärke vid fötterna. Där i blickfånget precis bredvid mobilen som vi ofta tittar ner i fanns ett budskap om att hålla avstånd. Ett märke som nästan smält in i scenen och liksom försvann bland alla intryck; klistermärket påminde just om att hålla avstånd för att minska smittspridningen av Covid-19. Ett påminnelse-budskap som handlar om så mycket mer kring omtanke och hänsyn.

  “Action”, redan samma dag fanns en prototyp klar, nu påväg att bli interaktiv – så den kan reagera på ljud i omgivningen och rikta sig i vinkel direkt till besökaren; nu nästan magiskt levande och nära omöjlig att inte lägga märke till. 

  Det fungerade.

  Vid köerna till en ICA-butik höll plötsligt kunderna avståndet lite mer varsamt och visade sig även spontant interagera med just dessa golvprojektioner. Det gavs beröm och uppmuntran till initiativet. Tvåtusen personer om dagen passerade budskapet, och ingen tycktes längre missa ett klistermärke som nu liksom fått liv, och gjorde hela platsen mer rofyllt levande. Det visade sig att många blivit nyfikna på att återkomma för att se hur det hela utvecklades, för det gjorde det – dagligen förbättrades det som först varit en enkel prototyp och blev allt mer skiftande i nyanser och interaktion. 

  Expansion

  Efter att ha gjort ett framgångsrikt test på ICA Roslagstull i Stockholm under 2020-2021 och utvecklat egen ny mjukvara för interaktion via motiontracking med kamera och ljud så inser vi att det finns ett intresse och har nu skapat denna webbsida som en kampanj; ett test för en startup. Tanken är att kunna göra både platser roligare och även mer lönsamma, bland annat igenom en app för mobil AR; där t ex ICA Stig och ICA Stina kan få vinka som AR-hologram medan man upptäcker erbjudanden och scannar sina varor.. 

  Under arbetet med denna ICA Roslagstull har hundratals varianter av budskap och automatiserade A/B-tester lett till att våra interaktiva golvprojektioner nu med ny teknik är betydligt ljusstarkare, roligare och mer synbara. Vi har nyutvecklad spegel-teknik som gör både skärpan klarare och kan flytta runt projektioner på stora ytor så att den följer med en besökare.

  Samarbetspartners

  Vi implementerar gärna tekniken tillsammans i butiker med en önskan att snarast ge sina kunder en bättre upplevelse och samtidigt bibehålla ett mer långsiktigt fokus för det allmänna bättre.

  Bli kund

  Nu söker vi fler referenskunder för att testa koncept för framtidens butik. Vill ni vara först och en plats med ny spännande innovation dit kunder kommer för att uppleva framtiden? Hör av er!

  Vi jobbar just nu som frilansande konsulter. Vi kan i nuläget börja installera och få klart en driftsäker interaktiv golvprojektion inom några arbetsdagar.

  Önskar ni köpa en färdig lösning kan vi tillsammans sätta ihop ett komplett paket åt er. Notera att köp i vår online-butik sker med reservation för lagerstatus hos leverantörer. 

  Välkomna att höra av Er!